Dietistenpraktijk Salus

Diëtistenpraktijk Salus

Voeding- en dieetadvies

Telefoonnummer

0570 - 510 074

Spreekuren (ma-vr)

08:00 - 17:00

Locatie: Fysioplus Zwolle

Middelweg 402,
Zwolle

Het Team

 

Stephanie Supprian

Praktijkhouder / diëtist / Emotie-eten de Baas-specialist

Stephanie Supprian


In 2008 studeerde ik af als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Mijn ervaring deed ik op bij verschillende werkgevers. Mijn eigen visie op voeding speelde een belangrijke rol bij mijn besluit om zelf een praktijk te beginnen in 2010.

De visie van Stephanie


Als tachtig procent van wat je eet goed is voor je lijf, houd je twintig procent over voor ‘eten voor de ziel’. Dat tussendoortje waar je echt van geniet waardoor je het beter volhoudt. Ik tel geen calorieën, maar geef liever inzicht in portiegroottes en producten.

Ik focus graag op leefstijl. Op hoe je in je vel zit. Dat vind ik belangrijker dan kilo’s tellen. Verder blijf ik praktisch. Ben je geen ontbijter? Dan zoeken we samen naar het beste alternatief dat wel bij jou past.

En tot slot laat ik je inzien waaróm je eet. Bijvoorbeeld omdat je moe bent. Als je weet dat je eigenlijk rust of aandacht voor jezelf nodig hebt, schuilt daarin de echte oplossing.
Uit eigen ervaring…


Toen ik overspannen raakte ondervond ikzelf hoe belangrijk goed en gezond eten is. Ik herstelde door beter te letten op wat ik at, meer te bewegen en beter te ontspannen. Dat gun ik jou ook. Mijn adviezen zijn praktisch, menselijk en haalbaar. Ik volg regelmatig een bijscholing over de laatste ontwikkelingen. Het geeft mij energie als ik mensen kan helpen om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen. 
Salus


De naam van mijn praktijk is Diëtistenpraktijk Salus. Salus betekent gezondheid in het Latijn. Je bent gezond als je lichamelijk en geestelijk goed in je vel zit. Wat je eet en drinkt heeft daar grote invloed op.

Ik zie je graag in mijn praktijk!

Warme groet, Stephanie

 
Mijn werkdagen zijn:

Maandag t/m donderdag.

 

Marianne van Riet

Diëtiste

Marianne van Riet

Over mij


Als kind was ik al dol op koken, bakken én eten! Ik ben dol op nieuwe gerechten uit proberen, vreemde ingrediënten te proeven en wanneer ik in het buitenland ben probeer ik altijd de lokale cuisine uit.



Omdat ik altijd al een mollig kind was, dook ik al snel in boeken over gezonde voeding en afvallen. Toch ben ik via een omweg bij de opleiding Voeding & Diëtetiek gekomen. Ik heb meerdere studies gedaan, want ik heb nu eenmaal heel veel interesses.



Toen mijn dochter nog geen vier weken oud was besloot ik opnieuw in de schoolbanken te gaan kruipen en schreef ik me in voor de opleiding Voeding & Diëtetiek via het NTI. Ik doorliep alle vakken moeiteloos en in mijn vierde jaar liep ik stage bij Diëtistenpraktijk Salus. Dit beviel zo goed, dat ik ook bleef plakken voor mijn scriptie.



Lipoedeem als specialisme?
Mijn scriptie werd een uitgebreid onderzoek naar voedingsadviezen voor vrouwen met lipoedeem. In de praktijk is hier nog heel weinig onderzoek naar gedaan. Hoewel lipoedeem nog geen erkent specialisme is onder de diëtisten, kan ik met zekerheid zeggen dat ik inmiddels al heel wat kennis heb vergaard over het onderwerp.



Eigen ervaringen
Zelf heb ik ook al enige struggles gehad met betrekking tot voeding en gezondheid. Depressie, chronische vermoeidheid, een vreemd ontlastingspatroon (ik zal niet in details treden), makkelijk aankomen en absoluut niet kunnen afvallen zijn voor mij niet vreemd.

Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik erachter dat ik glutenovergevoelig was. Mijn chronische vermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon en ik merkte ook dat voeding grote invloed had op mijn humeur.



Dit heb ik zelf moeten uitvogelen, want geen arts die mij verder kon helpen. Enorm frustrerend. Maar ik houd wel van een uitdaging. Ook voor mijn cliënten.



Intuïtief eten
Na mijn studie Voeding & Diëtetiek volgde ik al vrij snel de cursus Intuïtief Eten met succes en mag ik mij nu Intuïtief Eten Specialist noemen. Dit betekent dat ik je niet zomaar op een dieet ga zetten. Al mijn adviezen pas ik aan naar wat goed is voor jou, je lijf en je mentale gezondheid. Een holistische aanpak dus.





Mijn werkdagen zijn:


Maandag, woensdagavond (alleen voor online consulten) en donderdag.
 

Titia Hol

Diëtiste

Titia Hol

Over mij

De algehele gezondheid inspireert mij vanaf jonge leeftijd al enorm, mede door persoonlijke omstandigheden. Op jonge leeftijd kregen mijn man en ik onze kinderen (23, 20 en 14 jaar), we zijn al bijna 25 jaar getrouwd en 2 van onze kinderen zijn alweer uit huis. We hebben zelfs al het genoegen opa en oma te zijn! Tijdens de jonge jaren van onze kinderen ben ik ook persoonlijk actief gebleven qua persoonlijke ontwikkeling, de laatste 4,5 jaar ben ik naast ‘huisje-boompje-beestje’ bezig geweest met Voeding en Diëtetiek.

Ik kijk er naar uit om mijn opgedane kennis met je te delen door te kijken wat bij jou past, waar je tot nu toe tegen aanloopt en wat je persoonlijke wensen zijn voor de toekomst: een holistische aanpak dus.

 

Uit eigen ervaring 

Na mijn zwangerschappen wilde ik graag de extra kilo’s weer verliezen, hierdoor heb ik verschillende diëten geprobeerd en stapelde de externe eetregels zich op. Hierdoor raakte mijn relatie met mijn lichaam en voeding verstoord, hierdoor had ik geregeld eetbuien om vervolgens weer strikt te gaan opletten wat ik at. Tijdens mijn opleiding Voeding en Diëtetiek kwam ik in aanraking met de methode intuïtief eten en een gewichtsneutrale begeleiding in het algemeen. Er ging een wereld voor mij open, hierdoor is mijn visie compleet veranderd. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat diëten voor 80-95% van de mensen zorgt voor gewichtstoename op de lange termijn, vaak zelfs met extra kilo’s.

Door aan de slag te gaan met de methode intuïtief eten in combinatie met ACT ervaar ik meer rust rondom eten en mijn lichaam, wat een verademing is na 20 jaar: ik wil werken aan duurzame gedragsverandering zonder een bijwerking zoals jojoën, schaamte en schuldgevoelens rondom eetgedrag.

 

 

Het is best bijzonder om de actieve wens om af te vallen los te laten in een maatschappij waar gewichtsverlies en -behoud heel belangrijk is. Door me te concentreren op gezonde gewoontes los van eventueel gewichtsverlies ligt bv. chocolade soms weken in de kast, iets wat eerder nooit mogelijk was! Door mijn afstudeeronderzoek omtrent dit onderwerp weet ik dat ik niet de enige ben. Goed nieuws voor jou: ook jou gaat dit met wat tijd, hulp en oefening lukken!

Ander voorbeeld: Ik sport nu o.a. voor meer energie en mentale rust waar ik eerder sportte om zoveel mogelijk calorieën te verbranden: deze mindset shift gun ik iedereen om fit ouder te worden, zo kan ik/jij zo lang mogelijk genieten van iedereen die mij/jou dierbaar is!

 

Mijn werkdagen zijn: Maandag, 1x maand: woensdag middag, donderdag (avond) en vrijdag. Aanpassen naar werkelijkheid

Het gaat voornamelijk om het waarom je wel/niet eet, beweegt en/of ontspant/slaapt, ik kijk graag met je mee!

 

Groetjes Titia

 

Rosalie Kemper

Diëtiste

Rosalie Kemper

De visie van Rosalie

Ik vind het leuk mijn kennis over gezonde en verantwoorde voeding met je te delen. Dit wil ik doen door samen te kijken naar wat bij je past. Ik sluit dus altijd aan bij je hulpvraag. En met praktische en haalbare adviezen. We gaan samen kijken naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen binnen jouw eet- en leefpatroon. Hierdoor voelt een voedingsadvies niet aan als een dieet, maar als een onderdeel van je leefstijl. 

Uit eigen ervaring

Voordat ik met de opleiding Voeding & Diëtetiek begon, was ik erg bezig met mijn voeding. Ik nam voornamelijk gezonde voeding en weinig wat daarbuiten viel. Hierdoor had ik weinig tot geen ruimte over voor voeding waar ik daadwerkelijk blij van werd, zoals een stukje chocolade.

Door de opleiding is mijn visie hierover compleet veranderd. Ik kwam erachter dat het niet alleen belangrijk is je lichaam te voeden met goede voedingsstoffen, maar daarnaast ook aandacht te hebben voor voeding waarvan je écht geniet. Deze eyeopener neem ik mee in mijn werk als diëtist en wil ik jou ook graag meegeven.

Mijn werkdagen zijn:

Maandag t/m vrijdag

 

Sanne Knoppersen-Koppelman

Diëtiste

Sanne Knoppersen-Koppelman


Sinds kort mag ik het team van Dietistenpraktijk Salus versterken. Ik werk voornamelijk in Raalte en op de vrijdagmiddag in Heino.

De visie van Sanne

Mensen helpen een gezond en passend eetpatroon te ontwikkelen is het mooiste wat er is. Bij mij vindt je een luisterend ook en ga ik met je meedenken.


Uit eigen ervaring

Voor ik bij de praktijk kwam heb ik gewerkt in het Deventer Ziekenhuis als diëtist. Een heel ander tempo en werkritme! In het ziekenhuis was wel goed te zien hoe belangrijk voeding is op de directe gezondheid.

Hoe beter mensen konden eten, hoe sneller ze konden herstellen.


Mijn werkdagen zijn:

maandag overdag / maandagavond afgewisseld; donderdag en vrijdag