In 2008 studeerde ik af als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Mijn ervaring deed ik op bij verschillende werkgevers. Mijn eigen visie op voeding speelde een belangrijke rol bij mijn besluit om zelf een praktijk te beginnen in 2010.
De visie van Stephanie
Als tachtig procent van wat je eet goed is voor je lijf, houd je twintig procent over voor ‘eten voor de ziel’. Dat tussendoortje waar je echt van geniet waardoor je het beter volhoudt. Ik tel geen calorieën, maar geef liever inzicht in portiegroottes en producten.
Ik focus graag op leefstijl. Op hoe je in je vel zit. Dat vind ik belangrijker dan kilo’s tellen. Verder blijf ik praktisch. Ben je geen ontbijter? Dan zoeken we samen naar het beste alternatief dat wel bij jou past.
En tot slot laat ik je inzien waaróm je eet. Bijvoorbeeld omdat je moe bent. Als je weet dat je eigenlijk rust of aandacht voor jezelf nodig hebt, schuilt daarin de echte oplossing.
Uit eigen ervaring…
Toen ik overspannen raakte ondervond ikzelf hoe belangrijk goed en gezond eten is. Ik herstelde door beter te letten op wat ik at, meer te bewegen en beter te ontspannen. Dat gun ik jou ook. Mijn adviezen zijn praktisch, menselijk en haalbaar. Ik volg regelmatig een bijscholing over de laatste ontwikkelingen. Het geeft mij energie als ik mensen kan helpen om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen.
Salus
De naam van mijn praktijk is Diëtistenpraktijk Salus. Salus betekent gezondheid in het Latijn. Je bent gezond als je lichamelijk en geestelijk goed in je vel zit. Wat je eet en drinkt heeft daar grote invloed op.
Ik zie je graag in mijn praktijk!
Warme groet, Stephanie
Mijn werkdagen zijn:
Maandag t/m donderdag.